Terugblik Podium van de Wijk 2023

Op 7 t/m 9 juli vond Podium van de Wijk weer plaats op het Larikshof. Het was een echt wijkfestival vol ontmoeting en gezelligheid! Het programma van Podium va de Wijk zat dit jaar bomvol met allerlei uiteenlopende activiteiten: van Ierse folkmuziek tot smartlap en van een wijktheatervoorstelling over het imago van de buurt tot een workshop beats maken voor jongeren. 

Niet alleen het programma was uiteenlopend; het festival kende tropische temperaturen tot onweer en zelfs noodweer. Ondanks de warmte maakten de vele bezoekers en deelnemers er samen een feestje van. Geïmproviseerde zwembadjes voor de kinderen, waterpistolen, en een goed gevulde bar met koude drank zorgden voor verkoeling. In dit artikel nemen we je mee langs enkele highlights van het afgelopen wijkfestival. Er waren zoveel toffe bands, activiteiten, optredens en workshops dat het teveel is om hier allemaal te benoemen. Maar op www.podiumvandewijk.nl/vorige-edities vind je de aftermovie, foto’s en een overzicht van welke activiteiten er nog meer hebben plaatsgevonden op Podium van de Wijk 2023!

foto gemaakt door Zefanja Hoogers

Van Ierse folkmuziek tot smartlap…

Muziek was er in overvloed. Zo trad onder andere Easnadh op na de oer-gezellige pubquiz op vrijdagavond. Zaterdagavond was het feest: Jahcub Abraham & zijn band waren terug met zijn reggae flows: we ́re gonna jump jump jump in de geitenkamp! We sloten de avond af met de ritmische beats van Harmonic Soundsystem en de karaoke tent- waar de gepassioneerde wijkbewoner zelf een kans mocht wagen achter de microfoon. Zondag werd het festival i.v.m. het voorspelde noodweer vervroegd stopgezet en Volkszanger Delano Scheffer besloot om het festival het laatste halfuur op stelten te zetten. Nou- en dat is gelukt! 

foto gemaakt door Maurijn Teunisse

…en van wijktheater tot beats maken.

Kunstenaars (en bezoekers) doorstonden de tropische temperaturen, want de voorstellingen en workshops gingen met volle motivatie door. Denk aan: De schatgravers met hun vrolijke liedjes en humoristisch presentatie vermogen, de wijktheatervoorstelling met eigen talenten uit de buurt, Caro Illias de Feijter met een persoonlijke kijk op genderidentiteit, Stormkamer die vanuit onderzoek in wijk een artistieke salon samenstelde, evenals veel muzikale talenten die het podium sierden.

Dit jaar was er op zondag ook een speciaal jongerenprogramma met spoken word optredens, talentontwikkeling en een workshop beats maken. Voor kinderen waren er gedurende het hele festival kindervoorstellingen voor sprookjes en flamenco, een springkussen en kon je jezelf laten schminken. 

foto gemaakt door Zefanja Hoogers

Tot slot
Podium van de Wijk wordt georganiseerd door Gemeente Arnhem (Team Leefomgeving), Hoogte80 Festival, Kunst op de Bult en Rozet. Het festival is in 2023 mede mogelijk gemaakt door: Fonds voor Cultuurparticipatie, Oranjefonds, Prins Bernard Cultuurfonds, Dullertstichting, Wijkplatform Geitenkamp en gemeente Arnhem. Maar vooral zonder alle buurtbewoners, betrokkenen en de vele vrijwilligers kan een festival wat voor en met de buurt wordt georganiseerd niet bestaan. Aan jullie allemaal: bedankt! <3 

Heb je feedback n.a.v. afgelopen editie of heb je ideeën/suggesties voor Podium van de Wijk 2024? Mail dan naar info@podiumvandewijk.nl en kijk voor meer info en foto’s van editie 2023 op www.podiumvandewijk.nl/vorige-edities.

Wùh houwèh ketak!

~ Team Podium van de Wijk