Podium van de Wijk 2023

Lees hier het artikel over Podium van de Wijk 2023 in de Gelderlander

Op 7 t/m 9 juli vond Podium van de Wijk weer plaats op het Larikshof. Het was een echt wijkfestival vol ontmoeting en gezelligheid! Het programma van Podium va de Wijk zat dit jaar bomvol met allerlei uiteenlopende activiteiten: van Ierse folkmuziek tot smartlap en van een wijktheatervoorstelling over het imago van de buurt tot een workshop beats maken voor jongeren. Niet alleen het programma was uiteenlopend; het festival kende tropische temperaturen tot onweer en zelfs noodweer. Ondanks de warmte maakten de vele bezoekers en deelnemers er samen een feestje van. Geïmproviseerde zwembadjes voor de kinderen, waterpistolen, en een goed gevulde bar met koude drank zorgden voor verkoeling.

Vrijdag 7 juli

Dit jaar startte het festival met een heuze pubquiz! Wijkbewoners streden om kampioen te worden onder de geweldige presentatie van Angelo! De Ierse Folkband Easnadh sloot de eerste avond feestelijk af.

Zaterdag 8 juli

Zaterdag was er van alles te beleven! Zon, muziek, theater, kunst, gezelligheid! Overdag barstte het terrein van gezellige kinderactiviteiten zoals geschminkt worden en een springkussen, een rommelmarkt om over te struinen en allerlei verschillende optredens en workshops. In de avond was er van alles te horen op Podium van de Wijk: reggae, smartlap, karaoke, een soundsystem met DJ’s uit de wijk!

Deze activiteiten waren zaterdag o.a. te beleven:
– de Schatgravers delen uit
– Kunstzinnige workshops van kunstenaars van de Vlindertuin
– het Wijktheater: Goed Geschut
– De Salon | Tussen Weelde en Gebrek
– de Vloek van Monnikenhuiz
– Sarah Foskiena
– Harmonic Waves Soundsystem
– Flamenco Trés Aficionados
– NU MIJN BORSTEN ERAF ZIJN KUNNEN WE DICHTER TEGEN ELKAAR LIGGEN
– Martin Hendriks

Zondag 9 juli

Het festival begon deze dag met de voorspelling dat het noodweer zou worden. Uiteindelijk viel de bui mee maar Delano Scheffer blies de boel op hol met een spetterende afsluiting van deze editie!

Deze activiteiten waren zondag o.a. te beleven:
– de Schatgravers delen uit
– een vol programma met workshops voor jongeren
– het Wijktheater: Goed Geschut
– De Salon | Tussen Weelde en Gebrek
– Wijkkoor Toonhoogte 80
– drukwerkplaats Knalgoed Produkties
– Harmonic Waves Soundsystem
– De Gelaarsde Kat
– Delano scheffer
– Van Xan
– de Pasaneas
– Flamenco optreden/workshop

foto’s gemaakt door Zefanja Hoogers, Marijn Teunisse en Maurice Gemmeke


Podium van de Wijk 2022

Op 9 en 10 juli 2022 vond de vorige editie plaats. Bezoekers konden daar twee dagen lang genieten van theater, muziek, verhalen, workshops, een open podium voor het wijktalent, een kunst- en rommelmarkt, kinderactiviteiten, een ongedwongen sfeer, en lekker weer!

Op het programma stond o.a. muziek van Abrazo, Easnadh, Toonhoogte 80, Margreet & Elsbeth en Sarah, theater van De Schatgravers, het Wijktheater, De kinderen van de Witte Vlinder, installaties: Angelo’s Vliegend Tapijt, De Heksenbezem, een workshop van Circus op de Bult, Channa Wijmans (Afrodans), een mobiele bibliotheek van Rozet, Een rommel- en kunstmarkt, en eten en drinken van onder meer het KoffieKaffee en Switi on Tour.

foto’s door Zefanja Hoogers


Podium van de Wijk 2021

In het weekend van 17 en 18 juli sloegen op de Geitenkamp het H80 festival, Kunst op de Bult, Fabriek Fysiek en Rozet Arnhem de handen ineen om samen te vieren dat de corona versoepelingen in waren gegaan. Er werd op de Larikshof een kleinschalig coronaproof wijkfestival neer gezet voor en door Bultbewoners, gedragen door de vele vrijwilligers.

Fabriek Fysiek regelde zoveel mogelijk gratis circus activiteiten voor kinderen én een boel workshops, Kunst op de Bult realiseerde een gezellige entourage en charterde muzikale wijktalenten, de Schatgravers waren de gastheren van de wijktent met veel muziek en verhalen, Rozet Arnhem klom op het podium voor wijkpraat. Het H80 festival ging terug naar zijn roots op de Geitenkamp en hoste gratis Socialicircus van Theater Gajes: een voorstelling over het belang van contact, over aanraking, emotionele nabijheid en verbondenheid.

foto’s Socialcircus door Maurice Gemmeke
foto’s Podium van de Wijk door Zefanja Hoogers